תחום שבת

שאלה:

שלום , מה הדין ביציאה מהעיר 2000 אמה בשבת ? אם אני גר צמוד לעיר אחרת , ואני נכנס לשם אלפיים אמה עברתי על איסור בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

צריך להבין שהנושא של עיר אחרת בהלכה אינו קשור להבדלים מוניציפליים של העיריות השונות… כלומר בני ברק ורמת גן נחשבים להלכה עיר אחת, כיון שיש רצף של בתים ביניהם. מה שמבדיל את המקומות הוא שיש בין הבית האחרון של עיר לבית הראשון של העיר השניה קמ"א אמה שזה בערך שבעים מטר, וכמובן שהן לא מוקפות יחד בעירוב אחד. במקרה שכל זה קיים אכן אין ללכת בתוך העיר השניה יותר מאלפיים אמה, אפילו היא עצמה מוקפת עירוב.

מקורות:

ראה שו"ע סי' תח סעי' א.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הכוונה היא המרחק שאני הולך מחוץ לעיר או המרחק שאני מתרחק ?כלומר יש הבדל אם אני מתרחק מהעיר שלי מרחק 1000 מטר , או אם אני רץ למשל 1000 מטר מחוץ לעיר אבל בתוך מגרש כדורגל ככה שאני הולך 1000 מטר אבל לא מתרחק מהעיר .
    מקווה שהבנתם