עירוב חצרות בבית מלון בחו"ל

שאלה:

שלום רב!
כשהייתי בחו"ל לאחרונה, מצאתי עצמי מתוך הרגל מטלטל את האשפה מחוץ לחדר אל פח האשפה שהיה בשביל מחוץ לחדר.
מדובר במלון בו כל החדרים הם למעשה בקתות קרקע וביניהן שבילים.
כל שביל רוחבו הרבה פחות מ-16 אמה, אבל אני מדבר על השביל המרוצף, שמצדדיו יש עפר ושתילים מפוזרים (ואיני יודע אם זה נחשב לחלק מהשביל, שאם כן יש מעל 16 אמה בזו הדרך)
כל המלון או כפר הנופש הזה מגודר חלקית לכן החשש שלי שעברתי איסור.
מהו הדין במקרה זה?

בברכת תודה

תשובה:

שלום וברכה

הנושא של ט"ז אמה אינו קשור לענין, ברור שזה לא היה רשות הרבים דאורייתא, אבל מדרבנן אסור להוציא גם לכרמלית, או לחצר משותפת אף שדינה כרשות היחיד [אא"כ היא גם מגודרת וגם עשו בה עירוב חצרות]. אם זו חצר משותפת רק עם גויים ואתה היהודי היחיד אין צורך בעירוב חצרות הנ"ל.

מקורות:

ראה שו”ע סי’ שפב. כיון שיש בזה הרבה פרטי הדינים בספר נתיבות לשבת (לר”י בלוי, פרק לד) מצורף בזה קובץ: עירוב בבתי מלון.