יהודי בבנין של גויים – עירובי חצרות

שאלה:

שלום וברכה. יהודי גר בבנין רב קומות בקומה 12, ובקומה 7 גר עוד יהודי אחר. שאר הדיירים אינם יהודים. האם ליהודי מקומה 12 מותר לטלטל חפצים בשבת בחדר מדרגות מקומה שלו עד קומה 7 בלי ערוב? תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם כולם גויים מותר לטלטל בתוך חדר המדרגות של הבנין, אבל אם יש שם אפילו יהודי אחד כמו במקרה הנ"ל, כבר צריך ערובי חצרות וזה לא ניתן לעשות כשיש גויים בבנין, אא”כ שוכרים מהם את ביתם. זה שיש ביניהם הפרש כמה קומות אינו רלוונטי, כל הרכוש המשותף – משותף.

מקורות:

ראה בהרחבה בשו”ע סי’ שפב.