איסור דרבנן במקום צער

שאלה:

שלום לרבנים רציתי לדעת האם מותר להדליק מזגן{שאין בו מנורות וכו} כאשר חם מאוד או קר מאוד בשבת שחשמל זה איסור דרבנן במקום צער לא גזרו?ומה הדין עם זה צער דרבים? תודה רבה

תשובה:

שלום רב

חלילה וחס! מהיכן ההמצאה שאיסורים דרבנן במקום צער לא גזרו??? סברא כזו מצינו רק לגבי גזירה מסוימת לגבי שימוש במים שהתחממו מאליהם בשבת, ראה הגה' רעק"א סי' שכח, אין בשום דין דרבנן כלל כזה.

יש נושא אחר, ששבות דשבות התירו לפעמים במקום צער, כלומר הדלקת מזגן על ידי גוי, וראה כאן את ההסתייגויות מהשימוש בכלל הזה, וגם זה רק להצד שאכן חשמל הוא דרבנן, ידוע שהחזון איש החמיר שיש בכך איסור תורה של בונה.