פתרון חלומות על יהדות ועוד..

שאלה:

שלום רב,
אני ובעלי נשואים 3 שנים, אני אישה מסורתית ובעלי לא אבל הוא מאמין בקב״ה.
לי יש אח דתי שחזר בתשובה לפני כעשר שנים והוא דתי חרדי. אחי משתדל להיות
בקשר עם בעלי, לדבר איתו, לייעץ לו וכו..
לבעלי יש עסק מצליח בפרסום ואני עקרת בית.
בשנה האחרונה בעלי חולם חלומות משונים ומעניינים הקשורים תמיד בדת ויהדות. לבעלי אין אמונה חזקה והוא לא בעל תשובה. חשוב לציין שיש לנו הכלל כולל פרנסה טוב. מאוד, ילד מקסים, בית, מכוניות.. ברוך השם.. אבל בעלי לא שמח כלל, מחפש את עצמו ע״י ריגושים כגון מכוניות פאר, בית פאר, הרבה כסף , עובד הרבה שעות וכו.. כל מה שיש לו ועדיין לא שמח, תמיד נראה עם פרצוף עצוב וקשוח. לבעלי קשה לו להאמין שחלומות אלה הם מסרים מהקב״ה. אז ככה, החלום הראשון היה לפני כמה חודשים בעלי חלם שהוא יושב עם אחי בעל התשובה וסבא של בעלי ז״ל בשולחן קידוש שבת. חלום נוסף שחלם על שתי אנשים דתיים שנותנים לו שוקולד ושרים ביחד איתו ״מצווה גדולה להיות בשמחה…״ חלום נוסף שחלם אתמול שאני ובעלי הולכים ברחוב בבני ברק ונכנסים לבית כנסת, מוציאים ספר תורה או ספר קבלה, בעלי פותח עמוד ומסתכל ורשום את המילים ״זחוח זחוח זחוח״ שלוש פעמים את המילה זחוח. חשוב לי לציין כי לבעלי קוראים טל. ועוד ועוד חלומות.. הקשורים לאנשים שכבר לא בחיים כגון אבא שלו וסבא שלו ז״ל. למשל כשהייתי בהריון הוא חלם שסבא שלו בא אליו בחלום ואומר לו ״ יהיה לך בן״ ובאמת היה לי עובר בן בבטן…
השאלה שלי בעיקר לגבי החלום האחרון שבעלי פתח ספר קדוש והיה רשום זחוח זחוח זחוח
וגם על החלום שהוא חלם ״ מצווה גדולה להיות בשמחה״.
כל החלומות היו לפנות בוקר והוא זכר אותם טוב.
אשמח לקבל תשובה לגבי החלומות..

תשובה:

שלום וברכה

אין ספק בכלל שלבעלך יש נשמה גבוהה ועדינה והיא נכספת ליהדות ללימוד תורה ולשמירת מצוות, וקשה לי להאמין שאי פעם יבוא על סיפוקו בלי לתת לנשמה שלו מה שהיא צריכה. כשם שהגוף צריך מזון ושתייה כך גם הנשמה צריכה את המזון הרוחני שלה, ובלי זה היא פשוט רעבה… אלא שאצל הרבה אנשים ערלת הלב גורמת שהתחושות האלו לא יגיעו לסף התודעה והם לא מרגישים מספיק את עולמם הפנימי. בעלך זכה להרגיש, ואם יתן לנשמתו את צרכיה, בשבת כהלכתה, קצת שיעורי תורה ומצוות, ודאי יבוא לסיפוק ושמחה בכל הענינים.

בהצלחה רבה וחג שמח.