הלבנת פנים!!!

שאלה:

במקרה שמשהו הלבין משהו ברבים והוא לא יודע את מי הוא הלבין ! אז יש במקרה זה פתרון לעשות צרכי הרבים!!!כמו דין גזל!!! הבעיה היא אם אותו בנאדם יודע את מי הוא הלבין והוא לא מוצא אותו אז מה קורה אז!!! במקרה זה יש לא שניי תיקים פליליים כלפי השם שאסר זאת וכלפי הבנאדם. שהוא צריך לבקש ממנו סליחה ואם הוא לא מוצא אותו אז אין לא חלק לעולם הבא !!! מה קורה במצב זה הבנאדם אבוד אין לא כבר תקנה? אפילו שתיק פלילי אחד נמחק בתשובה כלפי השם!!! אבל עדיין נשאר תיק אחד כלפי חברו?

תשובה:

שלום רב

השבתי לך על שאלה זו ברור ביום המאורע, האיש הטריד את אמך, ונהג שלא כדין, אמת שהגבת באופן מוגזם אבל צריך היה להעמיד אותו על המקום, זו לא סתם הלבנת פנים. טוב שאתה מתחרט על האופן בו זה נעשה אבל אני מבטיחך נאמנה שיש לך חלק לעולם הבא, ובעזרת ה' אם תעמול בשמירת התורה והמצוות זה יהיה חלק יפה מאוד, ויתקיים בך "יפה שעה אחת בעולם הבא מכל חיי העולם הזה"!