תפילה לנשים

שאלה:

שלום ליכבוד הרב .שמי אסתר ורציתי לישאול 2 שאלות 1 .במשך למעלה מישנתיים אני שמה בלי נדר בימי שישי 5 שקלים בקופת רבי מאיר בעל הנס זיע"א. ואני רוצה להפסיק את זה ולשים בלי נדר מידי פעם צדקה ולאו דווקא בימי שישי או 5 שקלים או כל סכום שהוא .האם אני צריכה התרה או כיצד עלי לינהוג .2 האם מותר לומר בלי נדר קריאת שמע של שחרית בלי להיתפלל תפילת שמונה אם כן עד להיכן להיתפלל את קריאת שמע .בברכה ותודה רבה .אסתר

תשובה:

שלום רב

  1. אני מניח שכיון שעשית כך זמן רב עד כיד כך זה היה מתוך מחשבה לנהוג כך קבוע, ממילא אם זה היה מתוך כוונה שיהיה בלי נדר אין בעיה להפסיק, אבל אם לא היתה כוונה לעשות זאת בלי נדר, יש לעשות התרת נדרים.
  2. אינני מבין למה את לא רוצה להתפלל שמונה עשרה… בנות אשכנז חייבות להתפלל גם שחרית וגם מנחה, בנות ספרד מתפללות לפחות תפילה אחת ביום. על כל פנים קריאת שמע עצה היא משמע ישראל עד אני ה' אלוקיכם. אם את רוצה לברך גם ברכות שמע הרשות בידך אא"כ את נוהגת על פי הכרעות הגר"ע יוסף שנשים אינן רשאיות לומר ברכות קריאת שמע.

שבוע טוב.