תרומות ומעשרות מירקות שגדלות באדנית בתוך הבית

שאלה:

שלום רב, באדנית על אדן החלון שלי ( אני גרה בקומה 3) צמחו עגבניות. קטפתי אחת – האם אני צריכה להפריש תרומה ומעשר?
ועוד שאלה – בתוך הסלון שלי יש לי שתיל של צמח עגבניות ויש אשכול עגבניות שצמח – האם גם עליו אני צריכה להפריש תרומות ומעשר? למרות שזה לא ממש צומח באדמה אלה באדנית בתוך דירה? בתודה ובברכה

תשובה:

שלום רב

באופן כללי עציץ שאינו נקוב, הגדל בו חייב בתרומות ומעשרות מדרבנן. אלא שדין זה אמור לגבי הגדל מחוץ לבית, הגדל בתוך הבית נחלקו בו הפוסקים אם חייב בתרומות ומעשרות מדרבנן ועל כן יש להפריש ללא ברכה. ראה רמב”ם מעשר פ”א ה”י שפוטר, והראב”ד שם שחולק.