הפרעת ocd בתחום דתי

שאלה:

שלום,
אני סובלת מהפרעה שנקראת ocd המלווה במחשבות אובססיביות הגורמת לעשיית טקסים. אחד מהתחומים שבהפרעה הוא הדת. אני כל הזמן נודרת בלב בגלל ההפרעה שיקרה משהו רע לאנשים שאני אוהבת וכמובן איני רוצה בכך אז כל היום בראש אני מבטלת את הנדרים האלה כל היום בלי רגע מנוחה אני בחרדות איומות שהדברים והקללות והנדרים האלה יקרו באמת איני יכולה ליטול תרופות כיוון שאני בחודש ה6 להריון אני כל היום בוכה כי אני רוצה שה' יפסיק את כל מה שנטחן לי במוח. האם ה' יחשיב נדרים או קללות אלו? ואם עשיתי התרת נדרים וקללות גם כל נדרים וקללות עתידיים האם עליי להירגע ולהבין שגם אם אנדור או יקלל שיקרה משהו רע לאוהביי מתוך ההפרעה זה מבוטל?
אני בחרדות איומות ולא רוצה שיקרו הדברים האלו. אשמח למענה בהקדם

תשובה:

שלום רב,

אין צורך להתייחס לנדרים וקללות אלו, ואין להן כל תוקף ומשמעות, כיון שלא נעשו ברצון מתוך שיקול דעת ודעה צלולה.

רפואה שלמה.