בקשת ברכה מהרב

שאלה:

הלכתי לקבל ברכת רב. העברתי לו מכתב ובו פירוט של מספר בקשות לברכות בנושאים שונים הנוגעים לי ולבני משפחתי.שליחו חזר אלי כפי שהובטח ומסר לי : " הרב בירך". שאלתי אם לא הוסיף דבר ושוב חזר השליח ואמר שהרב בירך. מה אני אמורה להבין?
התשובה טובה או לא? האם בגלל שבקשתי כמה ברכות שונות לאנשים שונים באותו מכתב ,לא פירט והוסיף דבר? או שזה סימן לא כך כך טוב לגבי התממשות הברכות שביקשתי. אני מבינה שבירכת רב מבורכת בכל מקרה אבל מי שאני מכירה ופנה כמוני קיבל תשובות ספציפיות יותר.
האם כדאי למקד בקשה לברכה בעניין אחד בלבד מקסימום שתיים, ואז ניתן לצפות לתשובה ספציפית יותר?

תשובה:

אין שום בעיה, כנראה ראה את המכתב ובירך את כולם. לא שייך כאן שום סימנים, הרב בין כך אינו נביא ואינו יודע מתי ברכותיו מתקיימות ומתי לא, הוא בירך וזה נפלא, בעזרת ה' תראו ישועות.