תפילת לסובל מכאבי ראש

שאלה:

בס"ד,
בחור ישיבה הסובל מכאבי ראש במשך תקופה ארוכה מאוד, אחר ניסיונות רבים של צדיקים גדולים ולהבדיל רופאים , לא עולה ארוכה בידו.
התעוררנו לשאול בנוגע לתפילה , מחד אינו מסוגל להתפלל תפילת עמידה שלימה , ומאידך צער עצום ממלא את לבו אם אינו מתפלל, האם יכול להתפלל תפילת הביננו ?
או שיש עצה אחרת ?

תשובה:

שלום רב

אני מניח שאין לו בעיה להתפלל שמונה עשרה, אלא שהעמידה קשה לו, או רציפות התפילה, אם אני צודק אז ודאי עדיף שיתפלל בשכיבה וידלג פסוקי דזמרא, ויעשה הפסקות בתפילה, לנוח מעט ואולי גם לשתות משהו, אבל יאמר בסוף את תפילת השמונה עשרה. אני משוכנע שעם מעט מאמץ יצליח.

רפואה שלמה ובהצלחה רבה.