בדיקת וביעור חמץ למי שיוצא מהבית לפני אור לי"ד בניסן

שאלה:

שלום,

אני נוסע ויוצא מהבית לפני פסח הקרוב, ביום שישי בבוקר, כלומר י"א בניסן.

מבקש לברר/לוודא –

האם את בדיקת החמץ אני עושה בליל שישי, ביום חמישי בלילה?

האם לברך על בדיקת חמץ זו, שנעשית לפני הזמן הקבוע של אור לי"ד?

מתי עדיף לבצע את ביעור/שריפת החמץ – ביום שישי בבוקר, למחרת הבדיקה, או בערב פסח, בזמן הכללי של ביעור חמץ? (אינני בטוח שאני רוצה לקחת איתי מהבית את החמץ שנותר לאחר הבדיקה, לצאת ו"להסתובב" איתו עד ערב פסח)

תודה, יצחק

תשובה:

שלום רב

עליך לבדוק את הבית ביום חמישי בלילה ללא ברכה, ברכה עושים רק בליל י"ד. את החמץ לא צריך לקחת איתך, אתה רשאי לזרוק לאשפה ברחוב במקום שהוא הפקר. במקום שאתה נמצא תשמור לעצמך ממה שתאכל ביום ראשון לקיים את מצות השריפה ביום שני בבוקר, להרויח את הדעות שיש בכך ענין [יש חקירה ידועה במנחת חינוך אם זו מצוה חיובית או קיומית].

מקורות:

שו"ע סי' תלו סעי' א.