נרות חנוכה באירועים ומסיבות

שאלה:

בס"ד
שלום הרב!
אם אני נמצא בקהילה שאו שכולם ידליקו נרות חנוכה בבית או שלא ידליקו.
1) האם מברכים את כל הברכות בין מנחה לערבית גם שהחיינו ביום הראשון? (מדובר שאין קטן בבית הכנסת) והאם אני יכול לברך את כל הברכות גם אם אדליק בביתי?
האם זה לכתחילה או בדיעבד כאשר אני מדליק לכולם?
2) במידה ועושים הדלקה כללית של נרות חנוכה באירוע וכדומה האם מותר לברך את הברכות?

תשובה:

שלום רב

אם אתה לא גר לבדך ויש לך אשה בבית, אין כל בעיה שתברך את כל הברכות בבית הכנסת ואחר כך שוב תברך בבית, אם אתה חי לבדך, תברך בבית רק ברכת להדליק נר חנוכה, ושאר הברכות כבר יצאת בבית הכנסת. חשוב לדעת, שהציבור אינו יוצא ידי חובתו בהדלקה בבית הכנסת, ויש חובה על כל אחד להדליק שוב בביתו.

על הדלקת נרות חנוכה באירועים ומסיבות נחלקו הדעות, לכתחילה אין לברך והמברך יש שכתבו שיש לו על מה לסמוך, ראה כאן ובתגובות.

יפה שאתה כבר מתכונן לחג החנוכה. בהצלחה.