אכילה מתנור שלא עבר הכשרה- משום כיבוד הורים

שאלה:

שלום וברכה,
כשאני הולך להורים שלי לביקור האם מותר לי לאכול ממה שבושל בתנור שלא עובר הכשרה מבשרי לחלבי? כמובן שאם אני ואישתי לא נאכל היא תפגע מאד.. (רוב הסיכויים שאם נסביר לה לעשות הכשרה כנראה שהיא לא תעשה כי זה טורח גדול בשבילה)
יש לציין שעד עכשיו אכלנו אצלה כרגיל.
והאם הדין שונה כשאמא שלי מביאה לבית שלי עוגה שהיא הכינה? (שאז זה לא בפניה אז היא לא יכולה לדעת אם אכלתי או לא)

תשובה:

שלום רב

ראה, בסופו של דבר על אמך להבין שיש לכם דרך חיים ועקרונות הלכתיים, בעצם אין כל הגיון להעלב מכך שאתם לא אוכלים, שהרי זה לא משהו אישי כנגד האוכל שלה, אלא משהו עקרוני שאתם מקפידים עליו כמו כל היהודים בכל הדורות… הסיבה לכך שהיא נעלבת, משום שבעצם אף פעם לא הבהרתם את עצמכם בצורה ברורה, אמכם רואה את הדברים כאיזו הנהגה טובה, לא משהו מאוד עקרוני, ולכן היא נעלבת שאתם לא אוכלים. לדעתי עליכם להסביר את עצמכם מאוד ברור בנעימות, לא בשעת מעשה אלא בפגישה מיוחדת, לגלות אמפטיה וקירבה והרבה הערכה, ואז אין מקום לעלבון.

בהצלחה רבה!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם היא לא שומרת כשרות יש להמנע, אא"כ אתה יודע בבירור שהסיר לא היה בשימוש 24 שעות, ולא חתכה או טיגנה דבר חריף, וכל המוצרים כשרים… יש לשוחח איתם בצורה נעימה, שיבינו שיש לכם דרך חיים ואידיאלים וזה לא משהו אישי, והם יבינו, מלהסתיר ולעשות בערך יצאו רק עלבונות. בהצלחה רבה.