חנות של גויים שהחזירו כסף פעמיים

שלום רב,
קניתי ברשת בחו"ל (רשת של גויים אני מניחה.. ) מספר פריטים והחזרתי פריט אחד. גיליתי שהחזירו לי כסף פעמיים עבור אותו מוצר שהחזרתי. ישר יצרתי קשר עם החברה והודעתי להם שייתכן ונפלה טעות.
האם יש חובה מצד ההלכה לנהוג כך? כלומר להודיע לגוי על טעות בחישוב שהוא עשה?

תודה רבה
בברכה

תשובה:

שלום רב,

אם הגוי טעה מעצמו אין חובה לומר לו ראי רמ"א חו"מ סי' שמח סעי' א'. אולם יש כדאי לעיין בדברי הבאר הגולה במקום שכתב לאחר שהביא את הדין של אבידת גוי שאין צורך להחזיר לו אולם אם זה יכול להביא לקידוש ה' כדאי להחזיר לו:

“וכן הדין בחזרת הטעות שעשה העכו”ם מעצמו, ואני כותב זאת לדורות שראיתי רבים גדלו והעשירו מן טעות שהטעו העכו”ם ולא הצליחו וירדו נכסיהם לטמיון ולא הניחו אחריהם ברכה וכמ”ש בספר חסידים סי’ תתרעד רבים אשר קדשו ה’ והחזירו טעות עכו”ם בדבר חשוב גדלו והעשירו והצליחו והניחו יתרם לעולליהם”.