היסח הדעת עם תפילין

מה הגדר לפי שיטת האר"י במה שמובא בשער הכוונות שער תפילין דרוש ה', שאפילו רגע אחד יש היסח הדעת? האם שאני מתפלל בתוך הזמירות, ואני חושב על מילות התפילה ולא על התפילין, או על דבר חיצוני אחר כגון כיסא שולחן רצפה, האם עברתי על היסח הדעת? תודה

תשובה:

שלום רב

התפילין מעיקר הדין מצותם כל היום, כלומר אדם עומד בבית מסחרו ונושא ונותן עם אנשים כשהתפילין בראשו… כמו כן מותר באופנים מסוימים לישון שינת עראי עם תפילין ראה על אופן דין זה בשו"ע סי' מד, הנושא של היסח הדעת הוא בשחוק וקלות ראש או חוסר שמירה על הנקיות וכדומה, אבל לא צריך כל הזמן לחשוב על התפילין, שהרי חייבים להיות מרוכזים בתפילה. באיזה שהוא מקום זוכרים שיש תפילין על הראש וזה מספיק.