פתרון חלום

שלום,
סבתי נפטרה לפני כחצי שנה, בשבועיים האחרונים אני חולמת עליה כמעט כל לילה,
חלום אחד חלמתי שהיא עצובה ואומרת לי שהיא מתגעגעת אליי
חלום אחר חלמתי שהיא במיטת חולים ובתי שהיא כיום בת 12 שוכבת לידה במיטה ובחלום היא תינוקת וסבתי מנשקת אותה
חלום אחר היא מתקשרת אליי ומבקשת שאבוא לבקר אותה כי היא מאוד מתגעגעת
מה פשר החלומות הללו? מדוע היא "מתעקשת" לבקרי כמעט כל לילה?
אודה לתשובתכם

תשובה:

שלום רב

חז"ל אומרים שאדם חולם מהרהוריו ביום, כך שמאוד טבעי שזמן קצר אחרי הפטירה חולמים על הנפטר, כיון שחושבים עליו והוא היה יקר לנו וחסר לנו.

אבל כיון שהחלום חוזר ונשנה פעמים רבות, אולי כדאי לעשות משהו לעילוי נשמתה, התחזקות במצוות, תהילים, משניות, לברר אם אומרים אחריה קדיש בקביעות, צדקה. כל מה שעושים לעילוי נשמתה יגרום לה קורת רוח מרובה.

בהצלחה.