מהדרין ומהדרין מן המהדרין בנרות חנוכה

מצוות חנוכה נר איש וביתו. והמהדרין-נר לכל אחד ואחד, והמהדרין מן המהדרין מחלוקת האם ביום הראשון שמונה ומפחית , או אחד ומעלה עד שמונה
יוצא איפה שהמהדין הם עדיפה מן המהדרין מן המהדרין ונראה שיותר הידור מאשר כי המהדרין מן המהדרין מדליקין בסופו של חג באופן שרק בעל ואשתו 96 נרות לעומת המהדרין מן המהדרין 48 כולל השמש
כיצד נסדר העיניין ?

תשובה:

שלום רב

ראשית הידור לא נקבע במספר הנרות…

שנית, יש כאן טעות לכאורה, ואסביר:

כשאמרו נר חנוכה נר איש וביתו, הכוונה שמספיק נר אחד לכל המשפחה בכל לילה, סך הכל כל החג שמונה נרות לכל המשפחה.

כשאמרו המהדרין נר לכל אחד, הכוונה שעבור כל אחד מבני המשפחה מדליקים נר אחד, אם הם שלושה, שלוש נרות בכל לילה, וכו' [עבור האשה לא צריך כי אשתו כגופו], ובזה יש חילוקי דעות אם בעל הבית מדליק הכל או כל אחד מבני הבית.

כשאמרו מהדרין מן המהדרין מוסיף והולך, יש מחלוקת ראשונים מה הכוונה: לדעת התוספות, בעל הבית לבד מדליק חנוכיה, כמנהג הספרדים היום, ומוסיף בה והולך [ל"ו נרות, לא כולל שמש]. לדעת הרמב"ם וכן מנהג בני אשכנז, המהדרין מן המהדרין רוכב על המהדרין, כלומר, כל אחד מאנשי הבית מדליק חנוכיה שלמה של מוסיף והולך.

חנוכה שמח.