הדלקת נרות חנוכה בהידור

בס"ד
שלום רב
היום יש הרבה מאוד דרכים לקיים את מצוות הדלקת נר חנוכה. יש כוסיות זכוכית ויש כוסיות שמן.יש צינוריות מתכת צפות על השמן ויש צינוריות שמכניסים לחור שבכוסית כך שלאורך כל הכוסית יש צינורית ברזל ובתוכה פתילה.
יש פתילות פישתן ויש פתילות צמר גפר 100 % כותנה.
אני בלי נדר רוצה להדליק בשמן זית כתית לאכילה. האם זה משנה מבחינת הידור אם אני אדליק בכוסיות פלסטיק עם פתילות שעווה ? או בכוסיות זכוכית עם פתילות צמר גפן ?
נראה שיותר נוח להדליק בכוסיות פלסטיק . אך זכוכית זה יותר מכובד .
אשמח לדעת מה דעת הרב.
תודה.

תשובה:

שלום רב

אין גבול להידורים בהדלקת נר חנוכה, אבל אין ספק שבשני האופנים שהזכרת מקיימים את המצוה בהידור רב מאוד. עשי כפי שאת מרגישה. מנסיון הפתילות שעווה הרבה פעמים טובעות וזה פחות מוצלח…