תפלת שחרית אחרי חצות

נאמר שהשעה היא 11:30 בבוקר, וחצות היום הוא ב-11:27, עכשיו לא אספיק להתפלל שחרית במלואה בזמן הזה. עכישו מה אני כן יכול להגיד בזמן הזה? יוצר המאורות? קרית שמע, תפלת שמונה שערה?

תשובה:

לא הבנתי. אחרי חצות ביום אי אפשר כלום, רק ברכות השחר. אסור שדבר כזה יקרה!!! במקרה שזה היה באונס או בשוגג יש להתפלל מנחה פעמיים לתשלומין, כאשר קודם מנחה ואחר כך תפילת התשלומין ולא להיפך.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אחרי עיון במשנ"ב, ראיתי שהוא מביא את דעת המקילין, אמנם הוא מכריע לדינא שלא לסמוך על זה. ומוסיף שלכן אם נאנס או שגג ימתין עד אחרי חצות כדי להתפלל שנים, ובדיעבד כן יצא גם אם התפלל אחרי חצות עד זמן מנחה.
    לאור זאת, האם מי שבמזיד לא התפלל עד חצות, ולא תהיה לו אפשרות להשלים לאחמ"כ, לא נאמר לו להתפלל כעת כדי לצאת לפחות בדיעבד תפילת שחרית?