שימוש במזגן בשבת

שלום לרב.
בביתי יש מזגן עם טרמוסטט (נדמה לי שכך קוראים לזה)והוא אמור לבדוק מה מזג האוויר בבית ולפי זה להדליק ולכבות המזגן.
האם בשבת יש בזה בעיה?
שהרי כאשר אני נכנס לחדר וכדומה אני מכניס אוויר קר מבחוץ מה שגורם לכיבוי או הדלקה באופן ישיר.
בעבר חשבתי שהטרמוסטט לא מדויק כל כך שאם רק אכנס זה יגרום לשינוי אצל הטרמוסטט אבל היום ראיתי שכאשר רק השמש הייתה מכוונת על החדר המזגן הפסיק לעבוד למשך הרבה זמן עד שהשמ זזה מהחדר והוא התחיל לעבוד שוב.
תודה רבה.
זה די דחוף (נוכח מזג האוויר)

תשובה:

שלום רב

במזגן רגיל אין בזה כל בעיה, כיון שהכניסה והיציאה מהחדר אינם משפיעים מידית ולא באופן תמידי והאדם הנכנס אינו מייחס חשיבות כלשהיא להשפעה מינימלית זו.

אולם אם מדובר במזגן אינוורטר יש צורך לרכוש לו התקן שבת מיוחד, כדאי להתעניין במשמרת השבת באתר שלהם, כיון שהמזגן הזה מאוד רגיש והוא רושם כל פתיחה של דלת.

מקורות:

ראה שו”ת מנחת שלמה ח”א סי’ י, שאף באופן שפסיק רישא הוא שפעילות המזגן [או המקרר בנידונו] תשתנה נחשב הדבר כגרמא, וכמו כן ישנם גורמים נוספים לשינוי זה בפעילות המזגן [עצם ההשתוות לטמפרטורת החדר].