לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ניתוק כבל ממכשיר המחובר לשעון שבת כבוי

שאלה:

בס"ד האם מותר להוציא את הכבל ממכשיר חשמלי שמחובר לשעון שבת שהשעון כבוי ? 1. האם יש הבדל בין כבל של מאור לכבל של מאוורר? 2. יש הבדל בעניין בין ספרדי לאשכנזי?

תשובה:

שלום רב

בענין זה יש שתי חששות, האחת, איסור מוקצה, השקע דינו ככלי שמלאכתו לאיסור שאין בו תשמישי היתר, שדינו כמוקצה מחמת גופו ואסור לטלטלו בשבת אפילו לצורך גופו ומקומו, ואפילו להוציא בשינוי נחלקו הדעות אם מותר לטלטל, ראה חזון איש סי’ מז שאוסר, אמנם דעת המשנה ברורה סי’ שח ס”ק יג להתיר בשינוי וכן המנהג. לכן אם אפשר בשינוי מהבחינה הזו יש להקל.

בעיה שניה אף היא קשורה לחידושו של החזון איש, החזון איש סבר שבהכנסת התקע והוצאותו יש מלאכה של בונה וסותר, כיון שהוא מעמיד כלי על מתכונתו, רבים חששו לדבריו אלו, הגר”ע יוסף כידוע דחה את דבריו, אבל בני פוסקי אשכנז דומה שכולם חששו לדבריו.

כאשר הפלטה עבדה בזמן בין השמשות של ערב החג או השבת לכל הדעות זה מוקצה [בשינוי הדין כנ”ל] כיון שבאותה שעה היה אסור להוציא ומיגו דאיתקצאי לבין השמשות איתקצאי לכולי יומיה.

בהצלחה