היי רובוט על שעון שבת

שאלה:

האם מותר לתכנת לפני שבת irobot לניקוי הבית בשבת (מדובר ברובוט קטן שמסתובת על הרצפה ומנקה אותה) הכל נעשה באופן אוטומטי לחלוטין ללא מגע יד אדם בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה הרובוט הזה יש בו משום "אוושא מלתא", כל מכשיר חשמלי שלא רגילים להפעילו על שעון שבת בדרך כלל, אם הוא עושה רעש או יש לו נכוחות ניכרת, אסור להשאירו לפני שבת, ובני ספרד הקלו בכך בשעת הצורך.

מקורות:

ראה שו"ע ורמ"א סי' רנב סעי' ג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. חשוב לציין שזה פועל בצורה כזאת שכשהרובוט ניתקה בדבר מסוים, כולל בנים אדם או משנה כיוון.
    ואולי יש לזה חיישנים נוספים?