לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מקרר דיגיטלי בשבת

שאלה:

לכבוד הרב שלום רב. אני בחורה בעלת תשובה ברוך ה' משתדלת מאוד מאוד להקפיד על דברים קלה כבחמורה אך אני גם גרה עם הורים חילונים שהדבר לא קל אבל ברוך ה' יש הבנה והם משתדלים מאוד בשבילי. בשבת אני משתדלת להקפיד על הכל והשאלה שלי כזו א.ידוע שיש איסור של מריחה בשבת אבל במיוחד עכשיו כשכל העור הפנים יבש לאחר רחיצת הפנים בבוקר ,האם מותר לי לשים שמן? ב.המקרר שלנו הוא מקרר דיגיטלי שנכבה בעזרת מגנט,אז שמתי מגנט שקניתי על המגנט הפנימי של המקרר ומה שקורה זה שהאור נכבה אבל לאחר שאני סוגרת את המקרר הוא מתחיל לצפצץ וכשאני פותחת אותו האור נדלק,מה עושים במצב כזה? תודה רבה .

תשובה:

שלום וברכה

1. אין למרוח קרם פנים בשבת, לגבי שמן נוזלי ממש, אם יש צער מהיובש ואין עדיין פצעים כך שאין כאן רפואה, מותר לשים.

2. ברור שהמגנט הזה שאת שמה לא מועיל כלל וכלל… שהרי האור נדלק בפתיחת המקרר, ומלבד זאת יש עשרות חיישנים שפועלים באופן ישיר כתוצאה מפתיחה וסגירה של מקררים אלו. מה שניתן לעשות זה שני דברים: 1. לקנות התקן שבת למקרר, ההתקן הזה מנטרל את פעולת הכרטיס בשבת והוא פועל וכבה בהפסקות קבועות יזומות מראש, ניתן לפנות ל"משמרת השבת" הם מוכרים וטכנאי שלהם מתקין זאת, זה עולה כמה מאות שקלים. 2. אפשרות שנייה, להצמיד שעון שבת שקע למקרר כך שיכבה בזמנים קבועים, נניח חצי שעה בתחילת הסעודה ואחרי שעתיים עוד חצי שעה וכדומה, ואז תפתחי את המקרר רק בזמנים האלו שהוא מנותק על ידי השעון. החסרון בעצה זו אף שהיא זולה יותר, זו ההגבלה לאותם זמנים שקצבת מראש, וכן ששאר בני המשפחה פותחים באיסור, לכן הטוב ביותר לרכוש התקן שבת, הוא מתוכנן מראש לפעול לפני שבת ולהתנתק חזרה במוצאי שבת והוא מותאם למקרר.

בהצלחה רבה בדרכך החדשה, מעשייך אהובים ורצויים מאוד אצל בורא עולם!