לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

כשרות מונה מים לשבת

שאלה:

בס"ד שלום וברכה אדם שומר שבת חרדי שפתח וסגר ברז מים בביתו כשהיה בבית הוריו שעון מים ללא הכשר , עבר עבירה בשבת ? כעת כשהותקן שעון בהכשר מכון הלפרין , מותר לכל השיטות המחמירות להשתמש במים מהברז ללא חשש חילול שבת ? בנוסף , אין לחשוש מכשיר חשמלי כלשהו מתחת לקרקע שמזרים מים ? במצב שבו נבדק כי בעת הפסקת חשמל המים זרמו כרגיל בברגזים.

תשובה:

מה שהיה בעבר אינו רלוונטי עכשיו [בנוגע לשאלה אם זה היה איסור זה מאוד תלוי איזה מונה זה היה, יש מונים שסופרים כל מאה ליטר ובאלו זה לא פסיק רישא שתעשה מלאכה בפתיחת הברז, ויש שסופרים כל טיפה שיוצאת, וגם באלו האיסור אינו מוחלט ויש שדנו להקל בזה, אלא שההוראה למעשה להחמיר], עכשיו שיש לך מונה מים מאושר זה בסדר גמור ואין צורך לחשוש. זה שזרמו מים בהפסקת חשמל אינו רלוונטי, המונה לא עבד אבל המים לא נעצרים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הם לוקחים את זה בחשבון. חלק מחובתם לספק שירות מחייבת אותם לספוג כזה נזק, הם לא יכולים לצפות שנקנה בקבוקי מים מהחנות בגלל שהמונה שלהם לא עובד… הכל על דעת כן. כך נראה.