כשרות- שאלות מעשיות

שלום הרב,
1) בנוגע לכשרות: מה דין רסק עגבניות שנמכר בחנויות עבור בסיס לשקשוקה ולכן הוסיפו בו ירקות וביניהם עלים. האם ניתן לסמוך על הכשרות של הרבנות בנוגעים לחרקים? ואולי כאן משום שהעלים עוברים תהליך של ייבוש ואח"כ חיתוך.
ב. מה עושים כאדר מתארחים אצל מישהו שכך הכין את המאכלים?

2. מה הדין לספרדים בנוגע למנגל שעשו בו בשר לא חלק ואח"כ עשו בו בשר חלק- האם מספיק השריפה של האש שהייתה ביניהם או שצריך ממש ליבון?

תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

אין לאכול כזה רסק עגבניות.

לאחר הכנת הבשר שאינו חלק יש לנקות את הרשת וללבן אותה על האש היטב, בדרך כלל אם הגחלים חזקים היא מתלבנת אבל כדאי לשים לב שזה נעשה בכולה.

חג שמח