שאלה על לשון הרע וכשריות…

שלום כבוד הרב!
האם מותר לדבר לשון הרע על מישהו בעוד שהאדם השומע את דברי הלשון הרע, אינו מכיר בכלל את האדם שעליו מדובר ..וגם לא בטוח שיכיר איי פעם…?
2)האם הכשרויות "לנדא" או "קיהלות" בבשר הם טובות כי שמעתי שיש בעיה חמורה עם כל הכשריות של הבשרים …אני כבר איזה חודשיים ומעלה לא נוגעת בבשר בגלל זה אז אשמח לדעת אם יש כשרות טובה שאפשר לסמוך עליה …ואין לי איזשהו רב של כשריות לשאול לכן אני שואל פה
תודה

תשובה:

שלום רב,

כיון שיתכן שיכיר או יעביר הלאה וכו' יש להמנע.

בד"ץ לנדא וקהילות מצויין.בד"ץ הרב משה יהודה לייב לנדא למיטב ידיעתי והבנתי הוא ההכשר הטוב ביותר בארץ. אין כל סיבה להמנע מאכילת בשר בהכשר מהודר.