קשירת ארבעת המינים

מועדים לשמחה

לספרדים הנוהגים לקשור את ההדס הערבה והאתרוג יחד, האם יכולים לקשור את זה בחוטי תפירה (שהרי כעת בתוך החג אסור להשתמש בעלי הלולב)?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אינני מכיר מנהג כזה לאגוד את האתרוג עם שאר המינים. על כל פנים אין לאגוד את הלולב ההדס והערבה בחוטי תפירה כדי שלא יעשה חציצה בין ידו ללולב וכדי שלא יראה כמין חמישי, אלא אוגדים בעלי לולב פסול וכדומה שאינם חלק מהמצוה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    פלא גדול, הרי אוגדים בכל דבר אפילו חוט ומשיחה (משנה). ולענין חציצה, קי"ל כרבא שאינו חוצץ
    והוא פשוט בריש סימן תרנ"א
    ואולי לא הבנתי אתכם
    חג שמח!

  2. מבחינת הלכה אתה צודק ביותר וזה היה מנהג ירושלים כידוע, דיברתי על מנהג העולם כצירוף בלבד לענין החציצה שכן מקפידים לגביו.