עבודת ה' בשמחה

שלום יש לי שאלה נכון הרמב"ם אומר בהילכות סוכה שראוי מאוד לעבוד ה' בשימחה ומי שלא עובד את ה' בשימה ראוי להיפרע מימנו שנאמר תחת אשר לא עבדת את ה' בשימחה….. אז מה זה שאמר החפץ חיים גדול אחד בצער מ100 שלו בצער! ולפום צערא אגרא שאמרו חז"ל אני לו מבין. יש לזה תשובה?

תשובה:

שלום רב

אין קשר בין הנדונים וזאת משתי סיבות:

  1. אין קשר בין צער לעצב! צער פירושו קושי, לא עצבות.
  2. התביעה על אדם שאינו עובד את ה' בשמחה היא משום שאינו מבין את גודל המעלה של עבודת ה', אבל כאשר הצער שלו בא מסיבה אחרת שאינה קשורה לעבודת ה', אין לכך ענין עם דברי הרמב"ם.

חג שמח.