ביטול מנין ותיקין

שלום רב
זה שנים שנהגנו לעשות בכל שבת מנין נוסף של ותיקין ולאחריו קידוש עם כיבוד ושיעור לאחרונה התגלעו כמה מכשולים
א. בקידוש הכניסו שתיה חריפה מופרזת הדבר גרם ל״שמחה יתירה״ והוללות של הבאים .
ב. גם השיעור תורה שהיה בעברו רציני הפך לצחוק ללעג ולקלס.
הגבאים החליטו לבטל את המנין והקידוש האם יכולים לעשות כן ועדיף ? או שמא מחוייבים להמשיך במנהג ?

תשובה:

שלום רב

אינני מבין מדוע לבטל את המנין, יש לבטל מכלוכל את השתייה החריפה, ולתבוע שמי שאינו מעוניין להתייחס ברצינות לשיעור שילך הביתה, ולעמוד על כך. אבל מה ההגיון לבטל את המנין והשיעור לאותם אנשים רציניים שרוצים להתחיל את בוקרו של יום השבת בצורה מרוממת ויפה?

חג שמח!