הנחת כלי חם על שולחן טרף

שלום וברכה כבוד הרב

1. יש לי טרדה בעניינים של בשר וחלב, קניתי כלי שתיה משלי, ואני חושש שאם אשים את הכלי על השולחן היבש אך לא נקי במאה אחוז הוא יהפוך לבשרי או חלבי, (יש כמה כתמים על השולחן סביר להניח של סיליאן, אך על השולחן בעבר אכלתי בשר וגם חלב או לפחות בוודאות חלב), האם מותר לשים את הכלי החם על השולחן היבש אך עם הכתמים?
2. אולי עדיף לכתחילה לנקות את הכתמים?
הרי יבש לא מעביר לזכרוני, אך כלי של שתיה יכול להתרטב או להיות לח.
3. אם אני שותה חם לאחר שאכלתי בשר או חלב, האם זה הופך את הכלי שתיה לבשרי או חלבי?
4. הוצאתי תיון קר ויבש שהיה בקופסה במקרר והוא נפל על אחד קופסאות התבלינים או אחד הדברים שהיו במקרר שלי, לא בטוח על מה בדיוק, ובגלל שיכול להיות שהקופסה שהוא נפל עליה, או החלק מהמקרר או המשהו שהוא נפל עליו אולי היה מלוכלך, אז אני חושש לשים אותו במים חמים בשביל שלא יהפוך את הכלי לבשרי או חלבי – צריך לחשוש במקרה הספציפי הזה?

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב

  1. כתם שלא יורד ולא מורגש לא יאסור לך את הכלי. כתם שיורד, תוריד, בלי קשר לבשר וחלב למה שלא יהיה נקי… באופן כללי תמיד תנקה את השולחן לפני שאתה שם כלי חם, ועדיף שתהיה לך איזו שעונית קטנה שתשים תחתיו כך יהיה הכי מהודר.
  2. יבש שלא מעביר זה בין כלים, אם יש ממשות של אטוכל הוא כן עובר גם אם הוא יבש.
  3. לא.
  4. נשמע סתם לחץ מיותר…

יום נעים.