בשר וחלב בתנור

תבשיל ממצרכים פרווה, חלקם חריפים (פלפל שחור, בצל), הוכן בכלים חלביים שאינם בני יומם ונאפה בתבנית חלבית שאינה בת יומה, בתנור בשרי.
האם אפשר לאפות בתנור זה מאכל בשרי זה מיד אחר כך?

תשובה:

שלום רב

אם התנור היה בשרי בן יומו, הרי שהמאכל נאסר באכילה וממילא גם התנור צריך הכשרה, אבל אם התנור לא היה בן יומו כך שהמאכל היה מותר באכילה, וכל הבעיה היא רק טעם החלב המושבח שיוצא מהבצל לתנור, למנהג הספרדים אין כל חשש כי זה נחשב "נ"ט בר נ"ט דהיתרא" ולמנהג בני אשכנז יש להפעיל את התנור על חומו המירבי חצי שעה ורק אחר כך ניתן להכניס לתוכו בשר, כמובן בתנאי שהוא גם נקי לגמרי.