תפילה בציבור או בגד ראוי לתפילה?

שלום רב.
לכתחילה צריך אדם להתפלל בבגדים מכובדים כמבואר בסימן צא סעיפים א,ו וכ"כ משנ"ב וכה"ח שם. אבל כשאין אפשרות אלא להתפלל בבגדי עבודה שבד"כ אדם לא יוצא איתם לרחוב ( עיין ערוך השולחן סימן צא ס"ו) אלא רק לעבודה. האם עדיף שיתפלל מנחה בבגדי עבודה בציבור או ביחיד או ערבית פעמיים בבגדים נקיים. ומה הדין בתפילת שחרית שמחוסר זמן צריך להתפלל בבגדי עבודה מכובסים אבל עם כתמים של צבע וכו' עדיף שיתפלל כך בציבור או ביחיד בבית ?
בברכה,
ויקטור בוחניק רחובות

תשובה:

שלום רב

ודאי חייב להתפלל מנחה זבה אין מקום לשאלה, ואין טעם לדחות לתפילת תשלומין, ראה ביאור הלכה שם ד"ה יצא שמי שהוא ערום לגמרי ממתניו ולמעלה כתב לחדש על פי הרמב"ם שלכתחילה לא יתפלל, אבל זה שהוא מכוסה נראה שאין צד לומר כך, ראה הליכות שלמה פרק בארחות הלכה עמ' 73 שמתיר בים להתפלל כשהוא לבוש בחלוק, וכן בחולה השוכב במיטתו, זה ודאי ברור. לגבי תפילה בציבור לא ראיתי משהו מפורש, אבל נראה שהואיל ולדעת רבים מהפוסקים הוא חיוב גמור כפי שתוכל לראות כאן, אין להפסיד תפילה בציבור כדי ללבוש בגד מכובד יותר, כיון שסוף סוף הוא לבוש ממש.