טוסטר לשימוש חלבי ובשרי

שלום רב.
כמה ברשותך,
האם יש דרך להשתמש בטוסטר גם לחלב וגם לבשר?
האם צריך לברך ברכת האורח בעבודה כאשר המעסיק משלם על פי הספרדים?
ואם אדם לא ברך ברכת האורח במידה והוא מתארח צריך לחזור ולברך ברכת המזון?

תשובה:

שלום רב

יש דרך להשתמש בטוסטר גם לבשר וגם לחלב, בפרט לספרדים, אבל זה מסובך ולא מומלץ ויכול להיות הרבה תקלות: יש לנקות היטב אחרי השימוש, להמתין 24 שעות מהשימוש האחרון [כלומר אם השתמשת לבשר אין להשתמש לחלב עד עבור 24 שעות], ואז לנקות יסודי שלא ישאר שום פירור בטוסטר, ואז להפעיל אותו על חומו המירבי חצי שעה. בתבניות אין להשתמש לחלבי ובשרי.

ודאי יש לומר ברכת האורח, שכן הוא בעל הסעודה.

ברכת האורח לא מעכבת בברכת המזון, ואין לחזור ולברך.