בישל בשבת, מה דין הסיר?

שלום הרב, רציתי לשאול האם כלי כמו סיר, צלחת וסכו״ם שהכינו איתם אוכל בשבת בגז האם לאחר ששטפו את אותם כלים מותר לי להשתמש בהם?
תודה

תשובה:

שלום רב

לאותו אדם שבישל בשבת אסור להשתמש בסיר ללא הכשרה כמבואר במשנה ברורה בסי' שיח ס"ק ד, אבל לאדם אחר מותר להשתמש באותו הסיר, שהרי גם המאכל עצמו שבישל מותר לאדם אחר לאכול ממנו לאחר השבת, כך שלך אין כל בעיה עם הענין, ומפורשים הדברים בשולחן ערוך הרב שם.

בהצלחה