שימוש במחשב בשבת

אחיין שלי טוען שמותר לשחק במחשב בשבת ושיש מחלוקת הפוסקים ויש פוסקים שמתירים להשתמש במחשב בשבת לי זה נראה שאסור מה הדין להלכה. אשמח לקבל גם מקורות.

תשובה:

שלום רב

האחיין שלך מדבר שטויות של ממש… כל לחיצה על מקש בשבת יוצרת פעולה חשמלית, מלבד זאת כל שינוי על המסך נחשב כתיבה לכל הפחות מדרבנן, כך שהמשחק במחשב בשבת כרוך באינספור איסורי שבת! ראה כאן למשל על הנושא של מצלמות אבטחה בשבת שלא התירו אלא רק בגלל שאין כל כוונה להצטלם. אלו הם דברים פשוטים שמגוחך לחפש עליהם מקורות…

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. יש דברים שצריך לענות עליהם בחריפות, אחרת יחשוב שאמנם יש צדק בדברי האחיין שיש מחלוקת, אלא שאנחנו במקרה בצד המחמיר מידי…