שימוש במעלית שבת לצורך תפילה בציבור

כבוד הרבנים שליט"א
שלום רב
חולה המאושפז בבי"ח (ק7), האם יכול להשתמש במעלית שבת ע"מ להיתפלל בציבור או שמא עדיף שיתפלל בחדרו ואל ישתמש במעלית שבת?
בכבוד רב

תשובה:

שלום רב,

אלו שאוסרים כתבו שגם במקרה של תפילה בציבור עדיף שלא לעלות במעלית שבת. ואלו שצידדו להתיר ודאי שאין כל בעיה לעלות בסיטואציה הזו.

ראה שו"ת חלקת יעקב ח"ג סי' קלז, שברור לו לאוסר גם לצורך במנין בציבור. ראה כאן על דעת האוסרים מעלית שבת.