עובר (לפי היהדות)

בתקופה שתינוק נמצא בתוך הרחם (עובר),הוא לומד את הכול,וכשהוא יוצא מהרחם הוא שוכח הכול,אז השאלות שלי הן-האם התינוק בוכה בגלל שהוא שכח הכול? אם לא,מדוע התינוק בוכה כשהוא נולד? למה יש תינוקות שלא בוכים? ואמרו לי שהפס שנמצא בין האף לשפתיים קשור לשטן,זה נכון?

תשובה:

שלום רב

התינוק לא בוכה כשהוא נולד, הבכי הזה הוא בעצם פתיחת כלי הנשימה שלו שהיו סגורים בהיותו בבטן אמו. יש לכך הסבר רפואי ואין צורך במיסטיקה… תינוק שלא בוכה מצוי בסכנה של חוסר הגעת חמצן למוח והוא מטופל מידית. יש מן אמונה כזו שהפס הזה הוא מהכאת המלאך על פיולשכחו את התורה, אבל אין לזה קשר לשטן חלילה..

בהצלחה ויום נעים