טלויזיה בשבת לצורך שלום בית

שלום כבוד הרב כבר שלוש שנים אני שומר שבת בזכות אשתי כי לפני כן לא הייתי שומר שבת בחצי שנה אחרונה התחלנו לריב הרבה בשבת אני ביום יום מעשן אבל ברוך השם שאחשיו זה יותר קל לי ץ אז החלטנו ליראות טלויזיה בשבת וזה גרם לי יותר נחת והרבה פחות ריבים שהגיעו לכעס גדול . היום החלטתי שאני רואה טלויזיה ויותר טוב לי כחה האם זה בסדר או שאני מחלל שבת ואין טעם בזה מה לעשות??

תשובה:

שלום ידידי היקר, נראה לי שניתן לפתור את כל הבעיות בצורה הרבה יותר יהודית. היופי המיוחד של יום השבת, הוא שבני המשפחה מתכנסים יחד, משוחחים אחד עם השני, מבלים יחד, אוכלים בנחת שרים שירי שבת ועוד. במקום לברוח מהשהות המשותפת לטלויזיה האסורה, תשקיע מאמצים בלהתחבר לבני המשפחה, ללמוד ליהנות יחד עם האשה, וכך גם השלום בית שלכם יהיה הרבה יותר טוב.

בהצלחה רבה.