שכר שבת

שלום כבוד הרב,
יש חברה "קיירוס" של גויים, שאדם משכיר לה אכסון במחשב שלו, ומקבל כ 20 דולר לכל יום, כולל שבתות וחגים. ועושים עימה חוזה שנתי. האם זה מותר?

תשובה:

שלום רב

למרות שהשכר הוא לפי שעות וימים, כיון שהוא ניתן בבת אחת על הכל, נחשב הדבר כשכר שבת בהבלעה ומותר לעשות זאת. ראה כאן הרבה תשובות בענין.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב,
    הם לא משלמים בבת אחת אלא על כל יום, ואתה יכול למשוך את הכסף בכל יום. לדוגמא אם התחלתי ביום חמישי, כבר במוצאי שבת אני רואה בחשבון של החברה 20 דולר כפול 3 ימים, ואני יכול למשוך את הכסף.

  2. אני מניח שיום אצל החברה הזו אינו משקיעת החמה לשקיעת החמה, אלא מ12 בלילה ל12 בלילה, כך שגם בתשלום יומי יש הבלעה ואפשר לקחת.