הפרשת תרומות ומעשרות

שלום וברכה כבוד הרב
1. איך אפשר לדעת כמה זה אחוז ועוד קצת כאשר מעשרים?
2. ומה לעשות לדוגמה עם מרק שכבר בושל ללא הפרשה, לקחת את התפוח אדמה ולחתוך ממנו קצת ולהפריש, וגם לשאר הירקות?
3. מה לגבי הבצל אם הוא רק חתיכות קטנות שקשה למצוא אותם (אולי לא קשה למצוא, צריך לבדוק אך לא בטוח לגבי כמה זה אחוז ועוד קצת אז לא בטוח כמה יספיק למצוא).
4. אפשר להגזים ולקחת חתיכה גדולה יותר מאחוז וקצת מכיוון שאני לא בטוח כמה זה, או שזה בל -תשחיט?

5 .ראיתי שאמא שלי הניחה מחבת בתוך השקית של פח הזבל כאשר הצד שמטגנים עליו מופנה כלפי האשפה, כנראה בשביל שהשמן ינזל לפח (שהיה בה אשפה נראה לי) מה הדין של המחבת אם הוא היה חם עם שמן חם, ואם היה פושר או קר?

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב

תפריש מעט יותר ואין בזה בל תשחית.

2. כן.

3. אפשר לקחת בצל מבחוץ ולהפריש ממנו גם על הבצל שבמרק.

4. כן.

5. אם היה רותח והיה שם משהו חלבי המחבת נאסרה וצריכה הכשרה, אם היתה פחות מיד סולדת [אני  מניח שכך היה] או שלא היה שם משהו חלבי, אין בעיה. רק לרחוץ אותה.

תדאג שיקנו ירקות במקום מפוקח כהלכה. תתנדב להיות הקניין אולי זה יעזור.