ניקוי הגוף בזמן טחורים / סקוצ' טרף

שלום וברכה כבוד הרב
מחילה מכבוד הרב על הנושא
יש לי טחורים ב"ה
למדתי מניסיון שאם אני מנגב יותר מדי לאחר מכן שורף לי וזה מוציא לי את כל החשק ללמוד ולעשות משהו.
האם אני חייב לנקות היטב עם נייר ומגבון כאשר כבר לא כואב לי, למרות שסביר להניח שלאחר מכן יחזרו לי הכאבים?
ואם לא חובה עלי לנקות היטב במצב כזה – האם אני יכול לברך ברכות ולהתפלל במצב כזה שאני יודע שאני לא נקי?
2. ראיתי שאמא זרקה את מים חמים מסיר בשרי או חלבי בכיור בו מונח סקוץ' בשרי על רצפתו (יש לו מקום מיוחד אך הפעם היה על הרצפה).
אני מסיק שסביר להניח שזה קרה בעבר גם והיא השתמשה בסקוץ' הזה לניקוי חלבי או בשרי למה שזה שייך, והוא בטח טרף כבר כי ראיתי שהוא חמים וסביר להניח היה גם רותח או חם לפני שהגעתי.
אני יכול לאכול מהמאכלים שבושלו בסירים?
אני יודע שזה חובבני העניין, וצריך לעשות עם זה משהו
תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב

  1. תנסה לנקות עם מים, זה מאוד יעיל במצב כזה. אם אתה סובל מזה באופן כרוני, תתקינו בידן בבית.
  2. לכתחילה ודאי יש להקפיד, אבל בדיעבד כיון שמשתמשים עם סבון ועוד חומרים שפוגמים, הכלים לא נאסרים.בפרט שבדרך כלל לא משתמשים בסקוצ' ברמת חום של יד  סולדת בו.

רפואה שלמה ושבת שלום!