כמה אנשים המתפללים יחד נחשב תפילה בציבור?

שלום לרבנים! האם מתי שיש בתפילת ערבית רק 5 שלא התפללו ו5 שהתפללו האם מותר להתפלל במניין?
והאם בכל התפילות צריך 6 אנשים שלא התפללו או רק בערבית?

תשובה:

שלום רב

על תפילה בציבור נחלקו הדעות אם מספיק שישה שלא התפללו ועוד ארבעה שמשלימים או שצריך דוקא עשרה שלא התפללו כדי שיחשב תפילה בציבור, ראה כאן בהרחבה. בכל מקרה, אין לומר חזרת הש"ץ וכו' אא"כ יש שישה שלא התפללו [גם לדעות שתפילה בציבור זה דוקא בעשרה המתפללים יחד, לומר חזרת הש"ץ אפשר גם באופן זה], או שיש אפילו יחיד שלא התפלל והוא אומר את חזרת הש"ץ במקום התפילה בלחש שלו בקול רם. קדיש אפשר לומר. ראה משנה ברורה בסי' סט.