מה עדיף להתפלל בנץ ביחידות או במנין לא בנץ?

שלום כבוד הרב שאלה
אם אני לא טועה אני זוכר שפעם ראיתי שאומרים שבן אדם שרוצה להתפלל בנץ יכול להתפלל ביחיד מאשר במנין בלי נץ האם זה נכון?

תשובה:

שלום רב,

זה לא מדוייק. אם יש לאדם אפשרות או להתפלל ביחידות בנץ החמה או לאחר הנץ בציבור, מבואר בפוסקים שעדיף להתפלל בציבור לאחר הנץ מאשר להתפלל ביחידות בנץ, כך מבואר בספר מעשה רב להגר”א אות כ”ה ובשו”ת פרי יצחק סימן א'.

אמנם מי שרגיל להתפלל כל יום לפני הנץ ואירע לו איזה מקרה שאינו יכול להתפלל במנין בנץ, במקרה כזה הוא רשאי להתפלל ביחידות בנץ ואינו צריך להמתין להתפלל בציבור לאחר הנץ, ראה ביאור הלכה סימן נח, ועיין שו”ת מנחת יצחק ח”ג סימן עא, ובשו”ת אור לציון ח”ב פ”ז, ובספר הליכות שלמה פ”ה אות י”ז.