האם התלהבות או חוסר התלהבות הוא גורם שיקול נכון?

ערב טוב ומבורך כבוד הרב (זה נחשב ערב בכלל או לילה?)

שמעתי פעם סיפור על רבי חיים מוולוז'ין כשרצה לפתוח את הישיבה, לא יודע בוודאות את הפרטים אך יכול להיות שהסיפור כך:
כאשר הוא רצה לפתוח את הישיבה כמדומני בהתלהבות, הגר"א אמר לו לחכות עם זה
וכאשר הוא כבר היה שקוע בלימודים ופחות רצה עכשיו לפתוח, הגר"א אמר לו שזה הזמן.
כמדומני הסיבה היתה בגלל שאם יש התלהבות זה יכול להיות מהיצר הרע וזה לא הזמן המתאים לפתוח… ואם אין התלהבות אז היצר הרע לא רוצה שתפתח אז כדאי לפתוח.
יש לי דברים שאני מקבל התלהבות לעשותם לדוגמה במצוות, ויש דברים שפחות
האם זה הגיוני שזה יהווה שיקול לעשות או לא לעשות משהו?

תודה רבה כבוד הרב ולילה טוב

תשובה:

שלום רב

אני לא אוהב לחפש סימנים כאלו ואחרים… אני אוהב מדע מדוייק… כדאי לחשוב באופן מושכל מה הקדוש ברוך הוא מצפה מאיתנו, ולנסות לעשות את הטוב והישר בעיניו, כל השאר חסר משמעות.

בהצלחה רבה בכל!