שאלת המשך בבקשה ועוד שאלה

שלום וברכה כבוד הרב, תודה רבה על התשובות

לגבי השאלה ששאלתי לגבי האם לשלוח סרטון לאבא של יהודי כשר
שלחתי לו, ואולי תשובתו לא לשון הרע, אך ראיתי את תחילת ההודעה הוא כתב "לפני שהוא חזר בתשובה ראיתי אותו ב…"
לקרוא? ואם זה אכן לשון הרע, אז מה לעשות? לכוון לא לקבל?

2. בעבר עברתי בארגון המפיץ הרצאות לזיכוי הרבים, ותמללתי שם הרצאות בשביל חירשים. כשסיימתי לעבוד, החזרתי לארגון דיסק קשיח נייד עם הקבצי הרצאות שלהם והתמלולים שלי, וגם הוספתי קובץ טקסט שנראה לי קראתי לו "קראו אותי" ורשמתי שאני מציע לעבור על התמלולים ולבדוק האם הם תקינים.

הם פרסמו את חלק או כל ההרצאות באינטרנט והרבה צפו לזכרוני, נראה לי אלפים.
אך ראיתי שיש כמה טעויות שעשיתי, גם ראיתי שהם פרסמו בקשה באתר שלהם לרבים למתנדבים שיעברו על סדרות ויגידו אם התמלול נכון.
האם אני צריך לעבור על ההרצאות ולשלוח להם הערות?
כבר סימנתי כמה אך לא שלחתי, אולי כי היה לי במחשבה לעבור על הכל ואז לשלוח.
אולי הם לא ראו את הקובץ טקסט ששלחתי להם, והם סמכו עלי כי בזמן העבודה הייתי אמור לערוך הגהה וגם עשיתי זאת אם אני זוכר נכון (לא יודע כבר עבר זמן והיו לי קשיים בעבודה נראה לי בגלל קושי לשבת הרבה זמן עקב השכמות שלי ועוד משהו) אך היו טעויות.

נראה לי שרוב מה שתמללתי זו סדרה אחת, שכל פרק בממוצע משהו כמו 25 דקות.

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב

  1. אתה יכול לקרוא, ברור לכולם שלא היה דתי, והוא לא מסתיר זאת.
  2. אתה לא חייב להגיה, זה היה ברור לכתחילה שזה לא מוגה סופית, כתבת זאת, וגם הגהת בזמנו כמיטב יכולתך, והם לא דורשים ממך הגהה. שלח להם מה שכבר יש לך מוכן, שיתקנו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה כבוד הרב!
    הייתי צריך להגיד בשלמות את מה שהוא כתב ממה שראיתי בהודעה "לפני שהוא חזר בתשובה ראיתי אותו בהצגה בתפקיד…"
    לא יודע איזה תפקיד… אולי משהו שנשמע גנאי, אך אולי זה לא גנאי כי זה תפקיד בסך הכל.
    ואם הכוונה שלו בכך היא לגנאי זה משנה? (לא יודע אם זה לגנאי, אני דן לזכות שלא).

    לגבי התשובה השני,

    כבוד הרב מתכוון בכך שהם לא דורשים ממני הגהה, על כך שהם לא יצרו איתי קשר לאחר סיום עבודתי (למיטב ידיעתי) וביקשו ממני לערוך הגהה מחדש?
    כי יכול להיות שלא כתבתי ברור, כי כתבתי "אולי" (העתקתי את הקטע למטה), אך הקטע שהם סמכו עלי בזמן העבודה לערוך הגהה, אני די בטוח שאכן זה היה נדרש בתפקיד, ואני יכול לברר באימיילים הישנים נראה לי.
    " אולי הם לא ראו את הקובץ טקסט ששלחתי להם, והם סמכו עלי כי בזמן העבודה הייתי אמור לערוך הגהה וגם עשיתי זאת אם אני זוכר נכון (לא יודע כבר עבר זמן והיו לי קשיים בעבודה נראה לי בגלל קושי לשבת הרבה זמן עקב השכמות שלי ועוד משהו) אך היו טעויות."

    רב תודות כבוד הרב!!!

  2. 1. מותר לקרוא. 2. הם לא התכוונו להגהה מדוקדקת חוזרת ונשנית, אלא שתגיה את החומר לפני שאתה שולח ואת זה עשית, רק עכשיו אתה רואה שעדיין נשארו טעויות, לדעתי זה בכר לא באחריותך, לא יתכן לחייב אותך באותו תשלום להגיה שוב ושוב במשך ימים ארוכים… על הגהה נוספת צריך תשלום נוסף.