להשאיל חפץ מאחי, אם ירצה בחזרה בשישי ואולי ישתמש בשבת?

שלום וברכה כבוד הרב :)

אני רוצה להשאיל מאחי נגן בשביל הרצאות תורה
אך השאלה שלי כזאת, הרי זה נשאר שלו, אולי עדיף להימנע מלקחת
מתוך ספק שהוא יום שישי אחד (שזה היום שהוא בדרך כלל חוזר הביתה לביקור) ירצה את הנגן בחזרה ויקח אותו איתו וישתמש בו בשבת, ואז יצא שגרמתי לחילול שבת?
דרך אגב, אם הוא רק יקח את הנגן בשישי, ויגיע לדירה שלו לפני שבת, וסביר להניח שישתמש בשבת אך לא בהכרח – אסור?

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב

לא הבנתי את שאלתך… הרי אם לא תקח ממנו את הנגן הוא ודאי יוכל להשתמש בו בשבת… כך שלא עשית כל רע. אתה יכול לשאול ממנו את הנגן.

בהצלחה