ילדים בבית ספר צוחקים על הקב"ה

שלום
אני לומד בבית ספר ממלכתי, רוב חבריי לכיתה אינם שומרי מצוות ואף צוחקים על היהדות ועל הקב"ה.
מה לעשות? הם מנסים להחטיא אותי כל הזמן והוריי מרשים לי לעבור לחטיבה דתית.
האם זה מבחן של הקב"ה? האם הוא רק רוצה לבחון אם אני נאמן לתורת ישראל?
אנא עזור לי, אני מפחד להתרחק מהדת.

תשובה:

שלום רב

אכן הנסיון מאוד לא פשוט, וחייבים לעמוד איתן מול כל הקרירות הזו, אם יש לך אפשרות לעבור לחטיבה דתית ששם יהיה לך קל יותר בשמירת המצוות, כדאי מאוד לעשות זאת.

בהצלחה רבה מאוד.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שלום כבוד הרב.
    קודם כל, ישר כח לילד על זה שהוא מגלה בגרות מחשבתית ומודעות עצמית.
    יש ארגונים שעוזרים לילדים למצוא בית ספר מתאים ליהדות, למרות שהם ממשפחה חילונית.
    הבעיה הזו נפוצה מאוד. זה גרוע ביותר שהוא יהיה כלוא בחברה שלא נוח לו בה, וגם עם מורים לא ראויים. זה ישפיע ויעצב את האופי שלו לרעה. יש אנשים טיפשים שחושבים שהילד יכול להתעלם מהדברים שמכאיבים לו, וזה לא אמור להפריע לו ללמוד בשום מקום.