נקיות לתפילה

שלום לרב,
יש לי כל פעם לחץ בנושא נקיות לתפילה.שאדם יהיה נקי בזמן תפילתו.
בביתנו היו פעמים רבות נזילות בתקרה שלנו בגלל המקלחת והשירותים של השכנים מעלינו.
כיום כשהרטיבות התייבשה התיקרה מתקלפת,והקילופים של התיקרה נופלים על הריצפה.
האם בקילופים של התיקרה אפשר לנקות ניקוי בעלמא,או שיש לחשוש שבגלל שהם מרטיבות כזו משירותים או מקלחת יש כאן עיניין של נקיות לתפילה,וצריך לנקות היטב,ואם נפל על בגדיי אז צריך להחליף בגדים ולשטוף היטב את הרצפה. אציין שלקילופי התיקרה אין ריח.

תשובה:

שלום רב,

זה בסדר גמור. אין בזה כל חשש. אגב גם מי רגלים שיש על הרצפה די בכך שיטיל בתוכו מים – כלומר, ישפוך עוד מים עליו, ודי ברביעית מים. כך שמצב שלכם גם אם יש מעט שבמעט ממי הרגלים אין כל חשש.