שלום וברכה כבוד הרב
מה הדין לגבי תבלינים שמשתמשים בהם בלי הקפדה כנראה על ניקיון ידיים בין בישול בסיר בשרי לחלבי ובין אכילת בשרי או חלבי (אולי כן מקפידה לשטוף ידיים, לא שאלתי).
יש מצב שכאשר מבשלים על הכיריים בשני כלים אחד בשרי ושני חלבי זה ליד זה, ומשתמשים באותו מלח, לדוגמה שמים פעם מלח/תבלין בבשרי ופעם בחלבי אחד אחרי השני בלי לשטוף ידיים, ואולי הידיים נרטבות מעט מהאדים הבשריים/חלביים – זה מצב שאסור לאסור? ובדיעבד מותר לאכול?
תודה רבה כבוד הרב, שבת שלום וחג שמח
תשובה:
שלום רב
לכתחילה יש לייחד תבלינים מיוחדים לחלבי ולבשרי, כיון שמצוי שאדים עולים מהתבשיל לתבלין כשהן חמים ונבלעים בו, אולם בדיעבד רחוק מאוד שזה יאסור את התבשיל, כיון שמשתמשים בכמות מועטה של תבלין, כך שהבשר או החלב הבלוע בו תמיד יהיה בטל בשישים במאכל אליו בזקת אותו [אין כאן חשש של מלתא דעבידא לטעמא, כיון שהבשר הבלוע לא בא לטעם, אלא רק התבלין עצמו].
קיץ טוב!